Koronavírus: Ukrajnában tovább nőtt az igazolt fertőzöttek száma

Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium tájékoztatója szerint szerdán délelőttre 664 új igazolt fertőzést regisztráltak az országban, áll a radiosvoboda.org hírében.

A szűkszavú tájékoztató szerint ezzel megközelítette a félszázezret a vírus által megbetegedettek száma. A hivatalos adatok szerint mára 44 998-an betegedtek meg. Közülük 1173-an nem élték túl a kórt. Viszont 19 548-an gyógyultnak lettek nyilvánítva.

A tájékoztató szerint Lembergben és a megyében egy nap alatt 143-al nőtt az igazolt betegek száma. Míg a képzeletbeli dobogó második fokán Kárpátalja áll, ahol 72 új megbetegedést jegyeztek fel. Hasonló eredménnyel áll a lista harmadik helyén Rivne megye. A galíciai megyeszékhelyen már 5 578 beteget ápolnak, míg Kárpátalján a háromezerhez közelít az igazolt esetek száma. A tájékoztató szerint a nyugati megyékben a legsúlyosabb a helyzet, míg a keleti végeken a százat sem éri el a megbetegedettek száma.

A portál közlése szerint 89 933-an fertőzés gyanúsak. Az ő számuk naponta közel ezerrel gyarapszik.

A tárca a járvány terjedése miatt újabb szigorításokat tervez, s mint beszámoltunk róla, július folyamán a gyermekek táboroztatása is elmarad Ukrajnában.