Ukrajna nincs felkészülve a teljes értékű távoktatásra

Szerhij Babak, a parlament oktatási és tudományos kérdésekkel foglalkozó bizottságának vezetője szerint Ukrajnába nem lehetséges egyelőre a teljes értékű távoktatás bevezetése, közölte a pedpresa.ua.

A Nép Szolgái frakció tagja úgy véli, az országban nincsenek meg azok a múszaki feltételek, amelyek lehetővé tennék, hogy a koronavírus okozta helyzethez hasonló körülmények miatt teljes értékűvé tegyék az online oktatást. Az jelenleg csupán kiegészítő segédeszköze lehet az iskolai foglalkozásoknak.

Babak szerint ahhoz, hogy hatékonyan működjön az országban a távoktatás egészen más módszertanra és technikai háttérre van szükség. Mint mondta, megérti a szülők elégedetlenségét és a távoktatással szembeni ellenérzését. Ám mi történik akkor, ha szeptember elsején megtiltják a gyerekeknek az iskolába menést? Akkor teljesen le kellene mondani az oktatásról?

Nos, ha ez bekövetkezne, akkor nem marad más választás, mint az egyelőre tökéletlen távoktatás alkalmazása, amely legalább valamicske tudással ruházza fel a tanulókat,vélekedik Szerhij Babak.