Olekszij Danilov az angolt tenné második hivatalos nyelvvé Ukrajnában

Az Ukrán Nemzeti Biztonsági és Védelmi Tanács titkára meggyőződéssel vallja, hogy szükség van egy második hivatalos nyelvre, de az semmi esetre sem lehet az orosz, írja a 24tv.ua.

Danilov egy interjúban mondta el, hogy már Volodimir Zelenszkijnek is javasolta, hogy az országban vezessenek be egy második hivatalos nyelvet, amely szerinte az angol kell, hogy legyen. Elmondása szerint Luhanszk megyéből származik és sokáig az utca neveltje volt. Az ott szerzett tapasztalatai alapján állítja, kell az ukrán mellé egy második hivatalos nyelv, ám az nem lehet az orosz. Oroszul ugyanis senkinek nem kell tudnia, azt semmilyen hivatalos formában nem szabad alkalmazni. Ellenben az angolt már az óvodában el kell kezdeni oktatni, hogy az emberek szabadon használhassák a hivatalokban a közügyek intézése során és az egymás közötti társalgásban. Danilov úgy véli, egy olyan civilizált országban, mint amilyen Ukrajna, minden állampolgárnak kötelessége volna megtanulni angolul. Az oroszra ellenben semmi szükség.

A portál megjegyzi, hogy egy szociális felmérés kimutatta, Ukrajnában csupán a lakosság 46,2 százaléka használja minden nap az ukránt. Az emberek 26,4 százaléka pedig csak orosz nyelven társalog.

Forrás:
24tv/KárpátHír, Fotó illusztráció