Tüntetésre készülnek a kárpátaljai hotel- és étterem-tulajdonosok

Tüntetésre készülnek megyénk hotel- és étterem-tulajdonosai a Kárpátalján újra érvénybe lépő korlátozások miatt. A hírt Fegyir Sandor (fenti képen) turisztikai szakértő, a Kárpátaljai Regionális Idegenforgalmi Szervezet Elnöke tette közzé Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint a tiltakozásra július 6-án, kijevi idő szerint 12 órakor kerül sor az ungvári Volosin-szobor mellett.

Az illetékesek logikátlannak tartják az újabb korlátozásokat, hiszen az nagyobb rendezvénytermeket még a karantén kezdetekor bezáratták, továbbá a megyében nem lehet szervezni 10 főnél több létszámú rendezvényt, így az újonnan bevezetett szigorításoknak véleményük szerint semmi értelme nincs. A vendéglátósok értetlenül állnak a helyzet előtt, úgy vélik, hogy semmivel nem veszélyesebb egy étterem vagy hotel egy piacnál, a gyáraknál vagy mikrobuszoknál.

Július 3-án a technogén-ökológiai és rendkívüli helyzetekkel foglalkozó bizottság úgy döntött, hogy szigorítanak a megyénkben bevezetett korlátozásokon. Az új szabályok értelmében:

– korlátozzák az étkezdék, éttermek és szórakozóhelyek nyitva tartását (csak 22 óráig lehetnek nyitva);

– betiltják a rendezvénytermek bérlési lehetőségét;

– korlátozzák az istentiszteletek és szentmisék megtartását, ezentúl hasonló jellegű rendezvények csakis a szabad ég alatt szervezhetők meg;

– ideiglenesen bezárják az ökörmezői járási piacokat.

Kárpátalja kormányzóját nem hatották meg a vendéglátósok problémái

Nem hosszabbítják meg a Kárpátalján működő vendéglátóipari egységek nyitvatartási idejét, amit a koronavírus-járvány terjedése miatt korlátoztak az elmúlt héten – jelentette ki Olekszij Petrov, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás elnöke, miután hétfő délután találkozott szálloda- és étterem-tulajdonosokkal. Mint arról korábban beszámoltunk, tiltakozó megmozdulást tartottak a napokban bevezetett korlátozó intézkedések miatt a kárpátaljai szálloda- és étterem-tulajdonosok hétfőn délben Ungváron.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<