Koronavírus: Magyarországon napokon belül szigoríthatnak

Bár Magyarországon csökken az aktív betegek száma, de eközben a környező országokban és a világon is aggasztóan alakulnak a számok – mondta Gulyás Gergely Miniszterlenökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Példaként Horvátországot említette, ahol 973 százalékkal nőtt az aktív fertőzöttek száma június 22-e óta.

A térségben megfordult a folyamat – összegezte Gulyás Gergely. Ezért az operatív törzs ma is ülést tart és nem zárható ki, hogy szigorúbb intézkedéseket fog hozni. Erre azért van szükség, hogy az elmúlt hetekben megszokott életet tudjuk folytatni. A nyitott határokkal kapcsolatban elmondta, ameddig azok nyitva vannak, lehet külföldre utazni, de mindenkinek azt javasolják, hogy inkább belföldön pihenjen.

Azt illetően, hogy milyen intézkedések, szigorítások jöhetnek szóba az operatív törzs ülésén, és milyen döntések születhetnek, a miniszter nem szeretett volna jóslatokba bocsátkozni, sem intézkedéseket megelőlegezni. Az operatív törzs által meghozott lépésekről várhatóan holnap vagy holnapután lehet bejelentés.

A miniszter újságírói kérdésre válaszolva elmondta, Szerbia esetében is felül fogják vizsgálni a szabad beutazás lehetőségét, melyet a hónap elején adott meg Orbán Viktor. Az operatív törzs ma délutáni, esti ülésén is téma lesz.

Forrás:
mfor.hu, Fotó MTI/Máthé Zoltán