Koronavírus: Ukrajnában 21 újabb haláleset történt

Ukrajnában ismét magasra szökött az igazolt fertőzések száma. A július 9-iki adat szerint 810 új esetet regisztráltak, írja a mukachevo.net az egészségügyi tárca hivatalos közlésére hivatkozva.

Ukrajnában ezzel már 51 224-re emelkedett a koronavírus miatti betegek száma. Az utóbbi egy nap során 21-en meghaltak. Ezzel a koronavírus halálos áldozatainak száma 1327-re emelkedett.
Nem javul a helyzet Kárpátalján sem. A megyében egy nap alatt 89 újabb esetet regisztráltak. A megyei népegészségügyi központ tájékoztatója szerint július 8 folyamán 356-an fordultak orvoshoz. Közülük 47 személynek tüdőgyulladásra utaló tünetei voltak. A 89 igazolt új beteg közül 13-an egészségügyi dolgozók, négyen pedig még gyerekek. A legtöbb új beteget, szám szerint 32-őt a Técsői járásban jegyezték fel. Ungváron és a járásban egyaránt 9-9 esetet regisztráltak. Munkácson 12-vel nőtt a betegek száma. A Bereg-vidékről nem tettek közzé adatot. A kór a megyében öt újabb életet rabolt el.
Egészében véve Kárpátalján 3 622 személynél diagnosztizálták a koronavírusos megbetegedést, akik között 522 egészségügyi alkalmazott és 195 kiskorú van.

Forrás: