Hennagyij Moszkal: Az SZBU fedezi a csempészetet

Kárpátalja egykori rendőrfőnöke, majd a megyei állami közigazgatás elnöke, egykori belügyminiszter helyettes az Apostrof Tv-nek adott interjúban fejtette ki véleményét arról, kik állnak a csempésztevékenység hátterében, írja az ua-reporter.com.

A Kárpátaljai Megyei Tanács jelenlegi képviselője elmondta, a vámosok egymaguk nem segíthetik a csempészeket, mert ahhoz szoros kapcsolatban kell lenniük a határőrökkel. Ám ők közösen sem tehetnek semmit az SZBU tudta és beleegyezése nélkül.

Moszkal kijelentette, levélben tárta fel Volodimir Zelenszkij előtt, hogy kik irányítják és fedezik Kárpátalján a csempészeket. Ezek a határőrség és az Ukrán Biztonsági Szolgálat, amelyek fegyveres testületként ténykednek. Az elnök pedig, aki egyben a fegyveres erők főparancsnoka is köteles rendet teremteni. A cigarettát csempésző kamionokat az SZBU Alfa kommandós alakulatának emberei kísérik és vigyázzák. Ezt mindenki tudja. Csak az elnöknek nincs róla tudomása? Hennagyij Moszkal informálta erről Zelenszkijt, aki füle botját sem mozdította.

Nemcsak Kárpátalján, de sehol másutt az országhatárok mentén egy légy sem képes átjutni az ellenőrzésen az SZBU tudta nélkül. Tehát logikusnak látszik, mondta Hennagyij Moszkal, hogy a csempészek legfőbb keresztapja maga az államfő, mivel nem képes rendet teremteni az SZBU-ban.

Forrás:
ua-reporter.com/KÁRPÁTHÍR