A NATO hadgyakorlatot tervez a Fekete-tengeren

A Fekete-tengerre tart a NATO Haditengerészeti Készenléti Köteléke az SNMG-2, ahol hadgyakorlatot tartanak majd – közölte az Ukrajinszka Pravda spanyol forrásokra hivatkozva.

Június 30-tól Spanyolország vette át a NATO Haditengerészeti Készenléti Kötelékének Földközi-tengeri munkájának irányítását. Álvaro de Bazán-osztályú (F100) hadihajót két cirkáló és két készenlétben lévő aknamentesítő hajó kíséri.

NATO Haditengerészeti Készenléti Köteléke évente kétszer hajózik be a Fekete-tengerre, mivel három NATO tagországnak és két partner országnak van közvetlen kapcsolata a tengerrel.

„Ez a fajta haditengerészeti jelenléte a szolidaritás és a szövetségesek közötti szolidaritás jele. A jelenlét természetesen növekedett a Krím félsziget 2014-es annektálása óta, de mindig a legnagyobb mértékben tiszteletben tartva a hadihajók jelenlétét szabályozó nemzetközi normákat ebben a nagyon érzékeny tengeri régióban”

– mondta Manuel Aguirre spanyol haditengerészet kapitánya.

A hajók Bulgária által szervezett haditengerészeti manőverekben vesznek részt. Egy amerikai romboló és három bolgár hajó csatlakozik a hadgyakorlathoz.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!