Anyagi segélyt kért a milliós jövedelemmel rendelkező ukrán hivatalnok

A 368.media szerkesztősége kíváncsi volt Kirill Timosenko vagyon és jövedelembevallására, és annak áttekintése során számos furcsaságot találtak.

Az elnöki hivatal helyettes vezetőjéről kiderítették, hogy eltitkolt vállalkozásai vannak. Azt állította, hogy feladta a tulajdonát képező Hudmédia OOO nevű vállalkozását, ám kiderült, hogy azt csak átíratta a felesége nevére. Arról is elfeledkezett nyilatkozni, hogy a felesége Alena Timosenko 2019-ben alapító tagja lett az Ukrajnai Igazgatójelöltek Egyesületének. A portál érdekesnek tartja, hogy az asszonyka jövedelme ezt követően meredek növekedésnek indult, az idén pedig újabb cégeket alapított.

Kirill Timosenko bevallott jövedelme 2019 folyamán 118,4 ezer hrivnya volt, amihez felvett 10 ezer hrivnya állami segélyt. Ám arról hallgatott, hogy a feleségével közös összjövedelmük meghaladta a 8 millió hrivnyát.

A Timosenko család múlt évi vagyona 883,1 ezer dollár, 110 000 euró és közel tízmillió hrivnya, de több ingatlannal, földbirtokkal és fizetett kijevi parkolóval is rendelkezik. A házaspárnak több, milliós értékű személygépkocsija is van. A férfi a BMW Х5-öt közvetlen kinevezését követően vásárolta 2,6 millió hrivnyáért.