Még mindig próbálkoznak a vámosok kijátszásával olasz kisbuszosok

Eddig 65 millió hrivnya vámbevétel folyt be a csapi határátkelőn az Olaszországból Ukrajnába tartó kisbuszosok révén – közölte a megyei közigazgatás sajtószolgálata hétfőn.

Olekszij Petrov kormányzó május 27-én rendeletben arra kötelezte Olaszországból árút szállító fuvarozókat, hogy vámilletéket fizessenek minden egyes kilogramm árú után hivatalos az államkasszába. Emiatt május 31-én tiltakoztak, sőt blokád alá is vonták a határállomást a kisbuszosak. Mivel nem volt más kiút a fuvarozók beadták a derekukat, hiszen nekik tökmindegy, hogy az államnak vagy az ott dolgozók zsebébe fizetik a pénzt.
A rendelet bevezetése óta alapos átvizsgáláson esnek át a kisbuszok, ennek ellenére még mindig akadnak, akik megpróbálják kijátszani a hatóságokat. A napokban például egy 50 éves nő 46 üveg olasz bort próbált becsempészni az országba, korábban két csernivec megyei lakostól 78 üveg Martini pezsgőt koboztak el.

De márkás divatcikkeket és parfümöket is megpróbálnak illegálisan az országba csempészni. Ezeket a bírósági döntésig minden esetben lefoglalják.

Forrás:
golosKarpat/KÁRPÁTHÍR