Augusztus 31-ig marad a karantén Ukrajnában!!!

Az Ukrán Miniszteri Kabinet július 22-én fogadta el a karantén meghosszabbításáról szóló rendeletet – tudatta az UNIAN hírügynökségre hivatkozva a Kárpátalja.ma.

A rendelet értelmében augusztus 31-ig folytatódik az adaptív karantén Ukrajnában.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter elmondása szerint ezen kívül az országot zöld, sárga és piros zónákra osztják majd a megbetegedettek számától függően.

Amennyiben a megyében és annak minden járásában nem lépi túl a betegek száma a megengedett értéket, úgy a zöld zónába kerül. Az ide tartozó régiókban már csak a középületekben kötelező az egészségügyi maszk viselése, szabad a tömegrendezvények szervezése, amennyiben biztosítani tudják az 1 személy 5 négyzetméterenkénti távolságot, meghatározott nézői létszámmal újraindulhatnak a mozik és színházak, megindulhat a teljes körű közlekedés.

Ha a koronavírus-fertőzöttek száma 5 napig egyhuzamban növekszik, akkor az adott közigazgatási terület vagy megye átkerül a sárga zónába. Ez az átmeneti zóna.

Ezután újból megvizsgálják a fertőzöttek számát és az adott terület vagy visszakerül a zöld, vagy átkerül a piros zónába, ahol jelentős korlátozások lesznek érvényben.

Forrás: