Az ukrán médiában vicc tárgya lett a lucki túszdráma

Az ukrajnai portálokon és lapokban viccelődés tárgyává vált a lucki túszdráma, amelyet színjátéknak neveznek. Az élcelődés célkeresztjében az államfő és a belügyminiszter szerepel.

Közfelháborodást váltott ki, majd közröhely tárgyává vált a túszejtő elfogásáról és a túszok szabadulásáról készült videofelvétel. Makszim Krivos 12 órán át tartott fogva 13 személyt a hatalmába kerített autóbuszon.

Majd jól látszik, hogy a rohamosztag csak azt követően kezdi meg a terrorista elleni támadást, hogy az megadta magát és a túszok elhagyták a járművet. Amikor a busz már üres volt, akkor léptek akcióba a kommandósok még egy páncélost is bevetve.

A rendőrség már az első pillanattól tudta, hogy a terrorista fel van fegyverezve, s hogy Oroszországi származású. A túsztárgyalók között volt Volodimir Zelenszkij is. Az elnök mintegy tíz percen át egyezkedett Makszim Krivossal.

A média egy része szerint az egész egy megrendezett színjáték volt, amin csak nevetni lehet.

Színjáték volt a lucki terrorista elfogása? /videó/

Az ukrajnai portálokon és a Youtube-on megjelent videofelvételek nyomán arra a következtetésre jutnak ukrán szakértők, hogy Makszim Krivos túszejtő terrorista elfogása megrendezett színjáték volt, áll a hvylya.net írásában. A videó készítői és a hozzá fűzött vélemények szerint nagyon fura volt a lucki túszdráma végjátéka. Az autóbuszt és 13 utast túszul ejtő Makszim Krivos senkit nem bántott.

Forrás: