A Wagner orosz biztonsági cég 32 fegyveresét vették őrizetbe Minszkben

A Wagner Group orosz biztonsági magáncég zsoldosait vették őrizetbe a fehérorosz hatóságok Minszk közelében szerdára virradóra – jelentette a BelTA állami hírügynökség, a fehérorosz rendvédelmi szervekre hivatkozva.

A rendvédelmi szervek tájékoztatása szerint értesülést kaptak arról, hogy

több mint 200 fegyveres lépett Fehéroroszország területére azzal a céllal, hogy destabilizálja az országot a választási kampány idején.

Az oroszok mindegyikénél kis kézipoggyász, illetve összesen három nagy, nehéz bőrönd volt – írta a BelTA.

A fővárosba érkezve július 25-re virradóan a csoport az egyik minszki szállodában szállt meg, ahonnan 25-én kellett volna távozniuk, de 27-én hagyták el a szállodát, és egy Minszk környéki szanatóriumba utaztak.

A szanatórium vezetése szerint a férfiak orosz turistákra nem jellemző magaviseletükkel és egyforma terepszínű gyakorlóruhájukkal hívták fel magukra a figyelmet. Alkoholt nem fogyasztottak, szórakoztató rendezvényeket nem látogattak, igyekeztek nem felhívni magukra a figyelmet. Kis csoportokban ismerkedtek a szanatóriummal és a környékével.

Szerdára virradóra a 32 embert a fehérorosz biztonsági szolgálat (KGB) és a különleges rendőri alakulat (OMON) őrizetbe vett. Egy további embert az ország déli részében azonosítottak és vettek őrizetbe. A nyomozó bizottság megkezdte ügyükben a vizsgálatot – írta a BelTA, amely közzétette az őrizetbe vett személyek névsorát.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!