Fehérorosz elnökjelölt: a Krím Oroszország része

A közelgő fehéroroszországi elnökválasztás egyik leendő résztvevője a Krím hovatartozásáról és az ukrajnai helyzetről mondott véleményt.

A blackseanews.net portál információja szerint Szvetlana Tihanovszka, fehérorosz elnökjelölt rádióinterjúban jelentette ki, hogy a Krím jogilag Ukrajna részének tekinthető, ám a valóságban Oroszországhoz tartozik. A politikus elmondta továbbá, nagyon sajnálja, hogy Ukrajnában háborús állapotok uralkodnak, s hogy az ország egyik oldalról átállt a másikra. Ez a tény és a háborúskodás fájó pontja az ukrán társadalomnak, amely megosztja az országot, és egymással szembe állítja az embereket.
A portál megjegyzi, hogy Szvetlana Tihanovszka korábban nem volt hajlandó nyíltan állást foglalni az ukrajnai helyzettel és a Krím hovatartozásával kapcsolatban. Hozzáteszi továbbá, hogy Fehéroroszországban augusztus 9-én lesz az elnökválasztás, amelynek fő esélyese a regnáló elnök. Olekszandr Lukasenko már a hatodik elnöki terminusra készül. Tihanovszkán kívül még három ellenféllel kell megmérkőznie a győzelemért, amit a szakértők teljesen biztosra vesznek.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!