Munkába áll a tárcaközi szőlész-borász szakcsoport

Az agropolit.com tájékoztatója szerint ez év augusztusában munkába áll az a tárcaközi szakcsoport, amely az ukrajnai szőlészet és borászat fejlesztésével kíván foglalkozni.

A gazdasági tárca honlapján megjelent közlés szerint az ágazatban uralkodó állapotok elemzése és seregnyi szakértői javaslat nyomán hozzák létre és állítják munkába a szakcsoportot, amelynek tagjai sorában lesznek a gazdasági és a pénzügyi tárca, az állami élelmiszer biztonsági szolgálat, az akadémia és az ágazati szervezetek képviselői. A csoport feladata lesz kidolgozni a kormány számára az ukrajnai szőlészet és borászat fejlesztési programját.
Ezen kívül döntéseket fog megfogalmazni a csoport az ágazat működését szabályozó törvények módosításáról, tökéletesítéséről, növelni fogja a borászati termékek minősége feletti kontrollt, foglalkozik majd a jövedéki adó kérdéskörével, megpróbál egyenlő esélyeket teremteni a konkurens bortermelők számára, javítani a kistermelők piaci esélyeit. Továbbá kutatni fogja a bizottság a szőlészet termőterülete növelésének lehetőségeit.
A portál emlékeztet rá, hogy az ukrajnai szőlészek és borászok többször panaszkodtak a rájuk nehezedő aránytalanul nagy adóterhekre, kérték a kormánytól azok enyhítését, valamint azt, hogy vessenek ki vámot az import borokra.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!