Egyetemi felvételi új szabályok szerint

Ukrajnában új szabályok léptek életbe az augusztus elsején induló egyetemi és főiskolai felvételi kampányban, közli az oktatási és tudományos tárcára hivatkozva a lenta.ua.

A 2020-as felvételi kampány újdonságairól Andrij Vitrenko tárcavezető helyettes informálta a médiát. Mint elmondta, az augusztus elsején kijevi idő szerint 10 órakor induló és augusztus 12-ig tartó kampány idején a felvételizők legfeljebb öt államilag támogatott helyre és akárhány fizetett helyre pályázhatnak, akár elektronikus úton is. Újdonság, hogy az államilag támogatott helyekre felvételizők a ZNO (független tudásfelmérő) helyett felvételi vizsgát tehetnek bizonyos szakokon.
A kedvezményezettek sorába tartozó felvételizők lehetőséget kaptak rá, hogy elektronikus úton nyújtsák be a felvételi kérelmüket, ám ehhez mellékelniük kell a 2017 és 2020 között szerzett legalább egy ZNO-t igazoló iratot. A kérelem benyújtása előtt pedig jelentkezni kell valamelyik felsőoktatási intézménybe felmutatva a kedvezményre feljogosító igazolást, hogy ott felvegyék őt a kedvezményezettek jegyzékébe.

Forrás: