Magyarország továbbra is akadályozza Ukrajna közeledését a NATO-hoz

A blackseanews.net híre szerint Íjgyártó István Magyarország kijevi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete kijelentette, Magyarország a miniszterek szintjén továbbra is akadályozni fogja Ukrajna közeledését a NATO-hoz.

A diplomata elmondása szerint ma Ukrajnában három olyan reform van folyamatban, amelyek nagyon rossz hatással vannak a kárpátaljai magyarokra.

Történetesen az oktatásról, a nyelvhasználatról és a közigazgatási reformról van szó.

Ez a három reform, bár általában véve nagyon haladó szelleműnek tartják, erőteljesen szűkíti a kisebbségek jogait.

És ameddig Ukrajna részéről nem tapasztalnak kedvező lépéseket ez ügyben, addig ne is számítsanak rá, hogy Magyarország feloldja a vétó jogát.

Íjgyártó István megjegyezte, Magyarország nem örül ennek a kényszerű helyzetnek. Korábban is támogatta Ukrajna közeledését a NATO-hoz, és soha nem akart ennek az útjába állni. Annak, hogy miniszteri szinten akadályt gördítenek a NATO és Ukrajna közötti kapcsolatok elé az ukrajnai kisebbségek jogainak szűkítése miatti aggodalom az oka.

A magyar diplomata szerint a NATO számára egyáltalán nem idegenek az olyan elvek, mint a demokrácia, az emberi jogok és a kisebbségek jogainak védelme és tisztelete.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<