Online rajztanfolyam határok nélkül

A mai világban egyre több dolog átkerül az online térbe. Sokan tudunk otthonról dolgozni online, a mindennapi vagy ajándék vásárlást is könnyedén lebonyolíthatjuk az otthonunk kényelméből. Miért lenne más a tanulás. Vannak akik csak kényszerből tanulnak otthon, de sokan nagy lehetőségként tekintenek az online tanulásra. Egyvalami azonban tény: az online oktatás egyre nagyobb teret hódít. Főleg azok körében elterjedt, akik önmagukat szeretnék fejleszteni akár szakmailag, akár hobbiból. Az online rajztanfolyam is egy ilyen lehetőség.

Online rajztanfolyam magyar nyelven

Az egyik legnagyobb előnye az online tanulásnak, hogy nincs helyhez kötve. A világ bármely pontján tanulhatsz azon a nyelven, amelyen szeretnél. Nincs akadálya annak, hogy Kárpátaljáról vagy egy több ezer kilométerre lévő országból jelentkezz magyarországi tanfolyamra. Nézzük, hogy működik ez az online rajztanfolyam terén.

Kétféle módszer ismeretes az online rajztanulásnak:

1. Online rajztanfolyam élő kapcsolattal

Ilyenkor az oktatóval egyszerű online videó kapcsolatot tartasz fenn és ő mondja az instrukciókat, tanácsokat, vagy akár közösen rajzoltok.

Előnye többek között, hogy élőben zajlik, interaktív, ezért lehet rögtön kérdezni. Jó esetben rugalmasan alkalmazkodik a te igényeidhez és azonnal ellenőrizhető az előállított feladat.

Van azonban néhány dolog, amire figyelned kell az ilyenfajta online tanfolyamnál. Az előre megbeszélt időpontban szabaddá kell tenned magad, illetve minden mást ki kell zárnod erre az időre, hogy ne vonja el a figyelmedet. Legyen a kezed ügyében minden eszköz: az élő kapcsolathoz szükséges minden technikai felszerelés és a rajzeszközök egyaránt. Fokozott jelenlétet igényel a rajzóra idején, mert csak arra az időre korlátozódik, mikor éppen történik. Az egyik legnagyobb hátránya pedig, hogy nincs visszajátszási, újranézési lehetőség.

2. Online rajztanulás saját szabadidőd és tempód szerint

Egy másik lehetőség az, amikor egy előre felvett oktató anyagot vásárolsz meg. Hasonlóan ahhoz, mintha egy arany ékszer webáruház kínálatából vásárolsz, itt is csak ki kell választanod, hogy melyik tanfolyamot szeretnél és a pénz átutalása után már hozzá is jutsz a tanfolyamhoz (még gyorsabban is, mintha ékszert vásárolnál). Az online tanulás ilyen formájának számos előnye van:

  • Ha olyan tanfolyamot választasz, akkor a tananyag korlátlan ideig a rendelkezésedre áll a vásárlást követően.
  • Mindig egy komplett csomagot kapsz a pénzedért cserébe, melyben a bemutatás és a gyakorlatok, a leckék, kisebb részekre vannak bontva.
  • A saját szabadidőd alapján tudsz tanulni, amikor és ahol éppen neked erre időd van.
  • Te döntöd el, hogy neked mennyi időre van szükséged egy-egy feladat elvégzésére, vagy két egymást követő tananyag között.
  • A tananyagot bármikor vissza tudod nézni, megismételhetsz egy-egy anyagot, megismételhetsz részeket vagy akár az egész anyagot újra tanulhatod.
  • Érdemes olyan szolgáltatót választani, aki a tanfolyamokat interaktívvá teszi, hogy a felmerülő kérdéseidre válaszoljon.

Jobb agyféltekés rajztanfolyam online

Manapság nagy népszerűségnek örvend a jobb agyféltekés rajzolás technikája. Hogy megérthessük, mi is a jobb agyféltekés rajzolás lényege, előbb azt kell tisztáznunk, hogy milyen részfolyamatokért felelős a jobb és a bal agyfélteke. Agyunk jobb félteke felelős a kreativitásért, ott lakozik a képzelőerő, a színek, a térlátás, a zene, és a jobb agyféltekénkkel tudunk „szeretni”, ő felelős ugyanis a z érzelmeinkért. A bal agyfélteke ezzel szemben a racionális része az agyunknak. Ő felel azért, hogy tudjunk logikusan gondolkodni, tudjunk reálisak maradni. A jobb agyféltekés rajzolás lényege tulajdonképpen a bal agyfélteke visszafogása, ezáltal a jobb agyféltekénk előtérbe kerülése.

Ezzel a technikával bárki képes megtanulni élethű rajzokat készíteni. Még akkor is, ha eddig csak pálcikaembert, vagy más egyszerű rajzokat készítettél. És végre online formában is elérhető, magyar nyelven. A Művészház felnőttek és gyerekek részére is indít online jobb agyféltekés rajztanfolyamot, így senki nem marad ki ebből a szuper élményből. Jelentkezz bátran te is!

Online felnőtt rajztanfolyam

Online gyermek rajztanfolyam

Forrás:
Fizetett tartalom!

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<