Oroszországba adtak el illegálisan katonai eszközöket ukrán cégek

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) nyomozói lelepleztek egy vállalkozókból álló csoportot, amely Oroszországnak adott el titokban harcászati eszközöket, írja az interfax.com.ua.

Az SZBU sajtóközpontjának tájékoztatója szerint az illegális kereskedő hálózatra már ez év márciusában rábukkantak. Azóta seregnyi hadiüzemben folytattak házkutatásokat Harkiv, Kijev, Zaporizsja, Odessza, Dnyipropetrovszk és Poltava megyékben. Az állami tulajdonban lévő hadászati vállalatok vezetői igyekeztek segíteni a nyomozást, adatokat adtak azokról a magáncégekről, amelyek katonai célra szánt felszereléseket vásároltak. Mint kiderült, ezek a magánkézben lévő cégek a hadászati eszközöket, ukrán gyártmányú katonai felszereléseket Orosz piacon értékesítették, a most ellenségnek tekintett orosz haderő számára.
Az információ szerint a bűnüldöző szervek egyelőre három személy ellen folytatnak bűnügyi eljárást. Ám a bűnszervezet más tagjai sem érezhetik magukat biztonságban. Őket az ukrán BTK 333. cikkébe ütköző bűncselekménnyel gyanúsítják.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!