Alagúton akarta megszöktetni életfogytiglanra ítélt fiát egy nő Ukrajnában

Az alagút 3 méter mélyen, 10 méter hosszan vezetett a zaporizzsja megyei, szigorúan őrzött fegyintézet több méter magas kerítéséhez. Az 51 éves nő egyszerű kézi szerszámokkal ásta ki az alagutat, a fegyőrök érték tetten – írja a TSN csatornára hivatkozva a KISZó.

A mikolajivi asszony jól megtervezte a filmbe illő szöktetési kísérletet. A mindenre elszánt anya házat bérelt a kamjanszkei börtön közelében. Az éjszaka leple alatt ásta az alagutat, hangtalan elektromos rollerrel közlekedett a bérlemény és az alagút bejárata között. Igyekezte kerülni a feltűnést, és a verbális kontaktust a helyiekkel.

A nő az alagúton keresztül a gyilkosságért jogerősen életfogytiglanra ítélt fiát szerette volna megszöktetni a börtönből. A rendőrségi beszámolók szerint az anya már közel járt a szigorúan őrzött fegyintézet több méter magas kerítéséhez, becslések szerint három hét alatt ásta ki a 10 méter hosszú 3 méter mélységben lévő alagutat. Az asszonyt a börtönőrök buktatták le, az alagút bejáratánál, ami egy fákkal és sűrű bozóttal benőtt területen volt a börtön falától néhány tíz méterre. A rendőrök a helyszíni szemle során, megállapították, hogy az asszony egy létra segítségével ereszkedett le az alagút aljára, innen egy saját készítésű, kerekeken guruló csillével jutott el az alagút végébe, ahol kézi szerszámokkal dolgozott. A vizsgálat után betemetik az alagutat, a nőt vélhetően bíróság elé állítja, akár letöltendő börtönbüntetést is kaphat.

A településen élők megdöbbentek az eset hallatán. Amennyiben sikerült volna a nő terve, akár több életfogytiglanra ítélt elítélt is megszökhetett volna a börtönből. Ugyanakkor szakértők szerint, kétséges, hogy a nő sikerrel járt volna akkor ha sikerült befejeznie az alagutat.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<