Nyitnak az óvodák Kárpátalján

Akár már augusztus 4-től, keddtől visszatérhetnek a normális működési rendhez az óvodák és a bölcsődék a megyében – közölte Olekszij Petrov Kárpátalja kormányzója – írja a KISZó.

A Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás sajtószolgálata augusztus 1-én közleményben emlékeztetett arra, hogy a katasztrófahelyzetekkel foglalkozó állami bizottság július 31-én a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából a besorolási rendszer második legenyhébb sárga fokozatába sorolta a megyét. A tájékoztatás szerint a kárpátaljai járványügyi bizottság hétfői, augusztus 3-i ülésén születhet döntés a korlátozások enyhítésén, amelyet a sárga besorolás tesz lehetővé. Az óvodák és a bölcsődék akár már, akár már keddtől, augusztus 4-től visszatérhetnek a normális működési rendhez.

„A sárga besorolás azt jelenti, hogy teljes mértékben újraindulhat a közétkeztetés, megnyithatnak a szanatóriumok, rekreációs és szabadidős területek”

– idézték a közleményben Olekszij Petrovot. A megyei közigazgatás elnöke emlékeztetett arra, hogy a zöld kategóriában kötelező korlátozásokon – közintézményekben és a tömegközlekedési eszközökön kötelező a maszkviselés, tömegrendezvények idején 5 négyzetméterenként 1 személy lehet jelen, a mozik 50 százalékos telítettség mellett működhetnek, a buszok csak az ülőhelyeknek megfelelő számú utast szállíthatnak – kívül tiltott az idősotthonok látogatása, kivétel képeznek ez alól a kríziskezelő idősellátó központok.

Petrov azt is közölte, hogy a katasztrófahelyzetekkel foglalkozó állami bizottság a fertőzöttségi adatok figyelembe vételével minden pénteken felülvizsgálja a régiók és a nagyobb városok besorolását.

Forrás:
KISZÓ, Fotó illusztráció

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<