Kézigránáttal bírta hazatérésre az asszonyát egy ukrán

Csak a vak szerencsén és az elkövető ittasságán múlott, hogy senki nem sérült meg, amikor kézigránát robbant egy családi ház udvarán a Kijev megyei Sztaroje faluban, áll a socportal.info hírében.

A helyi rendőrkapitányság sajtószolgálatától származó információ szerint az elkövető egy 31 éves férfi, aki alkoholos befolyásoltság állapotában a szomszédban vendégeskedő feleségét akarta haza hívni. Az asszonyka azonban nem volt hajlandó otthagyni a terített asztalt. Ettől a férj annyira begurult, hogy egy РГД-5 márkájú kézigránátot dobott a szomszédos ház udvarába. Az eszköz szerencsére célt tévesztett és így a detonáció senkiben nem tett kárt. Viszont nagy volt a riadalom, kisvártatva bűnügyi helyszínelők és detektívek lepték el a környéket.

Az őrizetbe vett fiatalember azzal védekezik, hogy ő csak az asszonyt akarta rábírni a hazatérésre. Az otthonában rendezett házkutatás során egy törvénytelenül birtokolt pisztolyt találtak a rendőrök. Egyelőre nem tisztázott, miként tett szert a kézigránátra. A tájékoztató szerint az illető háromtól hét évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Forrás:
socportal/KÁRPÁTHÍR

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!