Miként hat az ukránok életére a közigazgatási reform?

Az ukrán kormány szerint nem válik nehezebbé az emberek élete azáltal, hogy új közigazgatási egységek jönnek létre. Az ügyintézésre a kormány minden új járásban okmányirodákat hoz létre, áll az rbc.ua tájékoztatójában.

A kormány azt tervezi, magyarázta Ivan Lukerja a közösség és területfejlesztési miniszter tanácsadója, hogy az elkövetkező két évben minden közigazgatási központban létesítenek okmányirodákat. Ilyenek jelenleg csak a közösségek felében léteznek.

A gyakorlatban úgy fog működni a rendszer, hogy például a szociális kérdésekkel vagy a nyugdíj körül intézendő ügyeivel az állampolgár a lakhely szerinti okmányirodában fogja leadni a kérelmét és az aktuális iratait. Az iroda ügyintézője havonta egy alkalommal utazik majd fel a járási szociális osztályra vagy a nyugdíjosztályra, ahol ezt követően elbírálják majd az állampolgár ügyes-bajos dolgait. Az átlagpolgár számára e téren semmi nem változik. Ugyanúgy részesül majd a szolgáltatásokban, mint eddig, állítja a miniszteri tanácsadó.

Azokban a kistérségi közösségekben, amelyekben nincsenek okmányirodák, az ott élőknek a hozzájuk legközelebb eső ügyintéző szervhez kell fordulniuk.

Arról Andrij Kolocsko parlamenti képviselő beszélt, hogy kidolgozás alatt van az ilyen problémák megoldását szolgáló 2679 számú jogszabály tervezet, amely lehetővé teszi majd az emberek számára az elektronikus formában történő ügyintézést.

Forrás:
rbc/KÁRPÁTHÍR

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!