A Hezbollah keze is benne lehet a bejrúti robbanásban

Nagy valószínűséggel egy kisebb tűz okozta a bejrúti kikötőben tárolt nagy mennyiségű ammónium-nitrát berobbanását kedd este – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hangsúlyozta: „finoman szólva” is szabálytalan 2700 tonna ammónium-nitrát tárolása egy városban. A pusztítás földrengésszerű volt, Bejrút nyugati része romokban áll, a sebesültek száma már négyezer körül van – tette hozzá.

Libanonban különböző érdekek, szervezetek, vallási közösségek vannak, amelyek között nagy az ellentét – mondta Kis-Benedek József, megjegyezve, nem lenne meglepve, ha a Hezbollah nevű terrorszervezet is érintett lenne, náluk ugyanis gyakorlat, hogy városok közelében helyez el robbanóanyagot, hogy ha Izrael valamit csinál, „rájuk tudja kenni”.

Hozzátette: Libanon fel van készülve egy folyamatos háborúra, de nem Bejrútban. Annak, hogy nincs áram, internet nagyon komoly biztonsági hatása van, ahogyan annak is, hogy ha elkezdődik az egymásra mutogatás.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!