Lemészárolta nyolcéves fiát egy ukrán apa

Borzalmas gyermekgyilkosságra derült fény Csernyihiv megyében. A lemeztelenített és késelés nyomaival teli kis tetemre egy napraforgó ültetvényen bukkantak rá a rendőrök, írja a bbc.com.

A tényállás szerint a gyermek eltűnését az édesanya jelentette be a rendőrségen. Az asszony ugyanis hiába várta, hogy nyolc éves fia hazatérjen az apjától, aki különváltan élt. A gyermeket az apának kellett volna gépkocsival haza fuvarozni az édesanyjához azt követően, hogy egy hetet töltött nála. A férfi el is indult a fiával. A gépkocsiban volt még a nagyapja is. Útközben azonban váratlanul megálltak. A kisfiúnak állítólag pisilnie kellett. Az apával bementek a napraforgó ültetvény sűrűjébe. Mivel sokáig elmaradtak, a nagyapa aggódni kezdett.

Amikor a férfi nagy sokára visszatért az autóhoz, a gyerek nem volt vele. Azt mondta, biztosan eltévedt a sűrűben. A dologról értesítették az édesanyát, aki hozzátartozóival együtt a helyszínre sietett. Akkor még a család egymaga próbálta megtalálni a fiút, bejárták a közeli falvakat, fényképet mutogattak, hátha látta valaki az eltévedt gyereket. Ám látva, hogy nem mennek semmire, az édesanya végül a rendőrséghez fordult.

Már esteledett, amikor az asszony bejelentette kisfia eltűnését. A rendőrök nyomkereső kutyákat és a nemzeti gárdát is bevetve nagy erőkkel vágtak neki a keresésnek. Méterről méterre haladva fésülték át a hatalmas napraforgó ültetvényt. Bár akkor még reménykedtek, hogy élve találják meg a fiúcskát, a rendőrökben már ott motoszkált a borzalmas gyanú, amit az apa viselkedése is táplált. Mindezt Volodimir Nidzelszkij, csernyihivi rendőrfőnök mondta el. Elővették hát az apát, akinek vérfoltokat fedeztek fel a ruháján. Sőt, egy véres pengéjű kést is találtak nála.

Egész éjjel folytatták a kutatást, de csak másnap reggel a főúttól néhány száz méterre bukkantak rá a holttestre, amelyen késszúrások tömkelege éktelenkedett a nyakán, a mellkasán, a hátán.

Az apa ekkor vallotta be, hogy ő gyilkolta meg a kisfiát. A brutális bűncselekmény feltételezett elkövetője állítólag pszichés problémákkal küzd. A rendőrség letartóztatta. Az ügyben folytatják a nyomozást. A férfira nyolc évig terjedő börtönbüntetést szabhat ki a bíróság.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!