Nincs teljes körű magyar–magyar együttműködés Kárpátalján, még…

Alig három hónap múlva önkormányzati választásokra kerül sor Ukrajnában. 2015-ben a két meghatározó kárpátaljai magyar szervezet összefogásának köszönhetően sikerült kifejezetten jó eredményt elérnie a helyi magyar közösségnek. Az október 25-re kitűzött helyhatósági választásokon még fontosabb lenne a két magyar szervezet közös fellépése – emlékeztet a KISZó.

A teljes körű magyar–magyar együttműködés mellett síkra szálló Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) ma, azaz augusztus 5-én elnökségi ülést tartott Beregszászban, ahol egyhangúlag nyilatkozatot fogadtak el, amit az alábbiakban változtatás nélkül közölt a Kárpáti Igaz Szó:

“2020. augusztus 3-án – előzetes egyeztetéseink eredményeként – az UMDSZ és a KMKSZ vezetősége Ungváron tárgyalást folytatott a szervezetek közös indulásáról az őszi helyhatósági választásokon. A megbeszélés során a KMKSZ elnöksége elutasította az UMDSZ által kidolgozott, a 2020. évi helyhatósági választások valamennyi szintjén és a kistérségi önkormányzati (OTG) választásokon való közös részvételről szóló keretszerződés és annak mellékletei aláírását.
Szövetségünk továbbra is meg van győződve arról és egyértelműen kiáll amellett, hogy Kárpátalján kizárólag a két szervezet közötti teljes körű együttműködés lenne a magyar politikai érdekképviselet biztosításának legmegfelelőbb módja. Ezt várja el tőlünk Kárpátalja magyarsága is!
Felhívjuk a KMKSZ elnökségét, hogy 2020. augusztus 11-ig írásban adjon választ korábban megküldött javaslatainkra!”

Az együttműködésről az UMDSZ által kidolgozott tervezetet ITT olvashatja el.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!