A vajdasági magyar közösség a következő négy évben is politikaalkotó tényező lesz

Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség és a vajdasági parlament elnökét úgy választották meg, hogy a kormánypártnak abszolút többsége volt – ennek ellenére lett a vajdasági parlament elnöke.

Pásztor István a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, olyan jelenségek figyelhetők meg a Vajdaságban, amelyek más magyarlakta határon túli területekre nem jellemzők, és ez örömteli, hiszen a magyarok a haszonélvezői.
Hozzátette: ez nem a véletlen vagy a szerencse műve, hanem a rengeteg munkának köszönhető, a bizalomépítésnek és Magyarország felértékelődésének. Szerbiában a magyar közösség már régóta nem biztonsági kockázat.
Hosszú folyamat eredménye, hogy ismét megválasztottak a vajdasági parlament elnökévé
– jelentette ki. Szerinte máshol is alapvetőnek kellene lennie, hogy ne ellenségként tekintsenek a magyarokra, és úgy véli, hogy nem a határon túli magyar közösségek vezetőin múlik, hogy ez nem így van.
A Szerb Haladó Párttal kapcsolatban elmondta, hogy a kormánypártnak kétharmados többsége van, de a felelősség megosztása, a folyamatok irányításának társadalmasítása fontos az egész ország számára.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!