Az iskoláknak nem ad védőeszközöket az ukrán oktatási tárca

Mint arról Ljubomira Mandzij az oktatási és tudományos miniszter helyettese beszámolt, az iskoláknak maguknak kell gondoskodni védőmaszkokról és fertőtlenítő szerekről, áll a 24tv.ua hírében.

A miniszter helyettes közölte, hogy a szaktárca nem biztosítja a tanulók és a tanárok személyi biztonságának védelmét szolgáló eszközöket. Azok beszerzése a tanintézmény alapítóinak a kötelessége. Elmondta továbbá, hogy a miniszterelnök utasította a megyei állami közigazgatások vezetőit, vegyék személyes ellenőrzésük alá az iskolák tanévre való felkészülését. A szaktárca pedig értesítette az iskolák alapítóit, lássák el a tanintézményeket védőmaszkokkal és fertőtlenítő szerekkel.

Ljubomira Mandzij hozzátette, hogy az iskolákba csak védőmaszkban lehet majd belépni. A tanároknak pedig tanítás előtt át kell esniük a testhőmérsékletük ellenőrzésén. Az iskolák területén kötelező a védőmaszk viselése, ám az osztályokban a foglalkozások idején le lehet azokat venni.

A minisztérium ajánlása szerint úgy kell megszervezni az iskolai foglalkozásokat a járvány idején, hogy az órákat különböző időpontokban tartsák, kerüljék a gyülekezést, és a foglalkozásokat lehetőleg a szabad levegőn tartsák. Ha ez nem lehetséges, úgy minden órát követően 10 percig szellőztessék az osztálytermeket.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!