Ukrán rendőrök fogták el a moldáv autótolvajt, aki Vámospércsről lopott

Két év után kapták el azt a moldáv autótolvajt az ukrán rendőrök, aki korábban egy vámospércsi garázsból lopott el egy autót, amit az olasz hatóságok foglaltak le – olvashatjuk az origo.hu-n.

2017. október 31-ére virradóan, egy moldáv férfi Vámospércsről, egy nyitott garázsból ellopott egy autót, amiben benne voltak az autó tulajdonosának a különböző szerszámai, pénze és személyes iratai is, így a tolvaj 800 ezer forint kárt okozott a lopással. Fél évvel később, 2018. januárjában az autót Olaszországban találták meg és foglalták le az olasz hatóságok az iratokkal együtt, majd a magyar tulajdonosa hazaszállíttatta.

Ezzel a kárának ugyan, egy része megtérült, de a nyomozás során polgári jogi igényt terjesztett elő és kérte a kárának megtérítését.

A moldáv férfit nemzetközi elfogatóparancs alapján Ukrajnában fogták el és idén július 13-án átadták a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság nyomozóinak, akik gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

A letartóztatásban lévő férfit, a ma nagyobb értékre, több közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás miatt állítják gyorsított eljárásban a Debreceni Járásbíróság elé.

Forrás:
Origó, Fotó: illusztráció

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!