Lukasenko: Ukrajna hibázott a termőföldek piacának megnyitásával

Fehéroroszország elnöke szerint nagy hibát követtek el Ukrajna vezetői azzal, hogy feloldották a termőföldek eladását tiltó moratóriumot, írja a hvylya.net.

Olekszandr Lukasenko élesen bírálta az ukrajnai lépést, majd kijelentette, hogy ameddig ő lesz Fehéroroszország elnöke, ők nem követik el ezt a hibát.

Az ország népéhez és a nemzetgyűléshez intézett üzenetében az elnök rossz húzásnak nevezte az állami tulajdonban lévő termőföldek magánvállalkozók kezébe adását. Mint mondta, jelenleg világszerte nő a kereslet az élelmiszerek iránt, s ezért a földművesek munkáját mindig nagyra fogják értékelni. A fehérorosz állam mindent elkövet a mezőgazdaság fejlesztéséért, de a termőföldeket nem bocsátja áruba. Az élelmiszerek termesztése és gyártása stratégiai fontossággal bír, amit az állam nem engedhet ki a kezéből. A földet megmunkálni akarók bármikor bérelhetnek termőterületet, de ügyeskedők soha nem kaparinthatják azt meg.

Az ukrajnai földtörvény csak arra jó, jelentette ki Lukasenko, hogy táptalajt teremtsen a termőföld illegális piaca számára.

Forrás:
hvyla/KÁRPÁTHÍR

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!