Szabadságra ment az ukrán egészségügyi miniszterhelyettes a koronavírus-járvány fellángolása ellenére

Hiába döntögetett több napon át rekordokat a koronavírusos megbetegedések és halálesetek száma Ukrajnában, a kérdésben fő kormányilletékes Viktor Ljasko egészségügyi miniszterhelyettes és országos közegészségügyi főorvos nyaraláson van, és nem elérhető – írta hétfőn az unn.com.ua hírportálra hivatkozva a karpat.in.ua.

Az ukrán cikk szerint nem tudható, mióta van nyári szabadságon Ljasko, mindazonáltal sem ő, sem a tanácsadói nem válaszoltak az újságírók telefonhívásaira és SMS-üzeneteire. És történt ez – folytatódik az írás – akkor, amikor Ukrajnában sorra dőltek meg a Covid-19 negatív rekordok.

A kiadvány emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában a járvány kezdete óta augusztus 8-án regisztrálták a legtöbb Covid-19 fertőzéses esetet, szám szerint 1489-et. Egy nappal korábban pedig a koronavírusos halálesetek száma döntött rekordot, amikor 33-an vesztették életüket egy nap alatt.

Ezzel kapcsolatban Oleg Nemcsinov kabinetminiszter megjegyezte, hogy az országban korábban még nem regisztráltak egy nap alatt annyi koronavírusos beteget – emlékeztetett a hírportál, megjegyezve, hogy a járványhelyzet romlása miatt hétfőn soron kívüli ülést tartott a Technogén-Környezetbiztonsági és Rendkívüli Helyzetek Állami Bizottsága, amely mostantól naponta fog ülésezni, és megszigorítja a karantén-korlátozások betartásának ellenőrzését.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!