Ukrajnában elkezdődött a koronavírus második hulláma

Ukrajnában az elmúlt napokban gyorsult a vírus terjedése, ami a napi járvány második hullámának kezdetét jelenti, az ukrán egészségügyi minisztérium szerint az esetszám növekedés a nyári szabadságolásokkal hozható összefüggésbe, írja a Korrespondent.net.

Oleg Sztorozsenko, az egészségügyi minisztérium európai irodájának a vezetője azt állítja, hogy egyes országokban már a harmadik hullámban vannak.

„Több országban a második hullám akkor kezdődött, amikor elkezdte enyhíteni a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett korlátozó intézkedéseken. Ukrajnában április és május folyamán enyhült a járványhelyzet, így első sorban a gazdasági körülmények hatására az ukrán kormány is enyhített az intézkedéseken. A statisztikák szerint a lazítás után kezdett ismét jobban terjedni a betegség, amit a második hullámnak is tekinthetünk. Vannak olyan országok, amelyek a harmadik hullámba léptek “

– fogalmazott Sztorozsenko.

Az irodavezető az esetszám növekedést a nyári szabadságolással hozta összefüggésbe, véleménye szerint a betegséget behurcolták az országba a nyaralásról hazatérő ukránok.

„Aggodalommal várjuk az új tanévet is. Még nem vizsgáltuk meg, hogy az iskolák és felsőoktatási intézmények megnyitása hogyan befolyásolja a fertőzés terjedését, és milyen további intézkedéseket lehet bevezetni a betegség leküzdésére” – mondta Oleg Sztorozsenko.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!