Újra módosították az Ukrajnába való belépés szabályait

A Minisztertanács módosította az ukrán határ átlépésének szabályait. Azon országok listáját, amelyekben magas a Covid-19 előfordulási mutató, az Egészségügyi Minisztérium állítja össze, és hét naponta vizsgálja felül – tudatta a karpat.in.ua.

A kormány újra módosította a külföldről Ukrajnából való belépés szabályait. Azoknak az ukránoknak, akik azon országokból érkeznek, ahol „jelentős a Covid-19 terjedése”, önelszigetelésbe kell vonulniuk. Ezt az augusztus 12-i kormányrendelet rögzíti.

Ukrajna a „vörös” listába sorolta azokat az országokat, ahol az elmúlt 14 napban a 100 ezer lakosra eső új esetek száma meghaladja az ukrajnai mutatót vagy ha a fertőzött személyek számának növekedése az elmúlt 14 napban 30%-kal meghaladja az azelőtti 14 nap mutatóját.

Mostanáig két kritériumot alkalmaztak azon országok besorolására, ahol jelentős a koronavírus terjedése.

Mindenkinek, aki a „piros” zónából érkezik Ukrajnába, 14 nap önelszigetelésbe kell vonulnia vagy egy napon belül PCR-tesztet kell elvégezni, vagy kész teszteredményekkel kell Ukrajnába érkezniük, amelyeket legkésőbb 48 órával a határ átlépése előtt készítenek. A külföldieknek Ukrajnába való beutazásukkor egészségbiztosítással kell rendelkezniük.

A Minisztertanács emlékeztetett arra, hogy az Egészségügyi Minisztérium állítja össze azon országok listáját, amelyekben magas a Covid-19 prevalenciája, és azt hét naponként felülvizsgálja.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!