Koronavírus: Ukrajnában sorra zárnak be az iskolák

Az unian.ua híre szerint Ukrajnában vészesen romlik a koronavírus miatti közállapot, nő a vörös jelzésű fertőzött régiók száma.

Az oktatási és tudományos tárca tájékoztatója szerint a fertőzött területek sokasodásával egyetemben nő a bezárás sorsára jutó tanintézmények száma. Az új tanév első két hetében ugrásszerűen nőtt az igazolt fertőzöttek száma a tanárok és a tanulók körében.

A szeptember 11-iki állapotok szerint két hét alatt 130 pedagógusnál és 168 tanulónál mutatták ki a koronavírust. Önkéntes karanténba kellett vonulnia több mint 5,5 ezer tanítónak és 115 osztály tanulóinak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőtől Csapon bezárják az óvodákat, az iskolákban pedig áttérnek a távoktatásra, miután a határváros a járványhelyzet szempontjából a közepesen súlyos narancssárga jelzésűből a legsúlyosabb piros megjelölésű zónába sorolták át. Korábbi hír, hogy koronavírus-fertőzés miatt felfüggesztik az oktatást a palágykomoróci (Ungvári járás), és a Munkácsi járásban található beregszőlősi (Lohovo) iskolában.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!