Az ukrán parlament engedélyezné az általános fegyverviselést

A kijevi parlamentben a nemzetbiztonsági és védelmi bizottság azzal állt elő, hogy legalizálni kell a lakosság számára a lőfegyverek viseléséhez való jogot, áll a hromadske.ua hírében.

Erről Olekszandr Zavitnevics bizottsági elnök, a Nép szolgái frakció tagja beszélt egy interjúban. Elmondása szerint katonaként támogatja a fegyverviselés általánossá tevését, ám ugyanakkor kidolgozna egy szigorú és biztonságos engedélyezési rendszert. Megjegyezte, Ukrajnában eltörölték azt a gyakorlatot, hogy civileknek is adományozhattak kitűntetés gyanánt lőfegyvereket. Tehát sok pisztoly és revolver került hivatalos ajándékként a lakosság kezébe, s ezért is tanácsos volna engedélyezni a fegyverviselést.

Ugyanakkor Dmitro Rozumkov házelnök mereven elutasítja ezt a javaslatot.

Szerinte az ukrán társadalom még nem áll készen arra, hogy engedélyezzék az általános lőfegyver viselést vagy épp a prostitúciót és a könnyű drogok forgalmazását.

A portál megjegyzi, hogy Ukrajnában nincs a fegyverhasználatot konkrétan szabályozó törvény. Mindazt, ami a fegyverkereskedelmet és használatát szabályozza csak a belügyi tárca instrukciói tartalmazzák, amelyek 1998 óta változatlanok. Jelenleg két törvénytervezet van a témában, amelyeket a parlament hivatott elbírálni és tökéletesíteni.

Forrás:
hromadske.ua/KH, Fotó illusztráció

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<