Viktor Baloga: fel kell hagyni a kényszerű karanténnal

A munkácsi származású parlamenti képviselő azzal a véleménnyel állt elő, hogy Ukrajnában be kell szüntetni a négy fokozatú karantént, és az európai országokhoz hasonló eszközökkel kell harcolni a koronavírus ellen, írja a mukachevo.net.

A kárpátaljai politikus szerint az EU-ban sorra hagynak fel a szigorú karanténnal, mert abban bíznak, hogy a lakosság kellően felvilágosult és mindenki kész betartani a személyes biztonságára vonatkozó szabályokat.

A tagállamokban rádöbbentek, hogy nem lehet tovább fenntartani a szigorú karantént, mert azzal teljesen tönkre tennék a gazdaságot még a legfejlettebb országokban is. Ezért Ukrajnában is fel kell hagyni a karantén négy szintű alkalmazásával és hagyni kell, hogy szabadon működjön az ország gazdasága. A kényszerítő eszközöknek semmi értelme, azok csak károkat okoznak. A médiának is abba kell hagynia a hisztériakeltésre alkalmas hírek közlését.

A szigorítások helyett inkább az egészségügyet kellene támogatni, az orvosokat ellátni a szükséges eszközökkel, hogy akadálytalanul gyógykezelhessék a pácienseiket.

Baloga szerint jobb fizetést kell adni az egészségügyben dolgozóknak, az embereket pedig hagyni, hogy normális életet éljenek úgy, hogy közben ne feledkezzenek meg vigyázni a saját és környezetük biztonságára.

Forrás:
mukachevo/KH

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!