Sztefanisina: a háborús helyzet nem akadálya a NATO-tagságnak

Az a helyzet, amely jelenleg Ukrajna keleti régiójában van egyáltalán nem gördít akadályt Ukrajna NATO-tagsága elé, közli az rbc.ua.

Ezt a véleményt Olga Sztefanisina a miniszterelnök európai integrációval foglalkozó helyettese fogalmazta meg. Mint kifejtette, csak olcsó propaganda fogás az a híresztelés, amely szerint a Donec medencében lévő háborús konfliktus miatt Ukrajna nem lehet tagja a NATO-nak. Arra alapozza a véleményét, hogy a szervezetnek több olyan tagja van, amelyeknek területi konfliktusaik vannak, sőt némely tagállamoknak egymással szemben vannak követeléseik. Németországot hozza fel példának, amely úgy vált NATO tagországgá, hogy területe egy része szovjet befolyási övezethez tartozott, értve ez alatt a volt NDK-t.

Sztefanisina kijelentette azt is, hogy konkrétan a jövő évben válik majd ismertté, mikorra válhat Ukrajna a NATO teljes jogú tagjává. Szerinte Magyarország nem állhat örökké Ukrajna útjában. Mivel nagy igény van a szervezetben Ukrajna tagságára, mindenképp megtalálják a megfelelő módszert és eszközt a bejutáshoz.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!