Zelenszkij a háború befejezését tartja fő feladatának

Ukrajna elnöke arról nyilatkozott a Wiener Zeitung-nak adott interjúban, hogy elnöki munkája legfőbb feladatának tekinti a háborús állapot befejezését és az ideiglenesen megszállt területek visszaszerzését, áll a rubryka.com írásában.

Volodimir Zelenszkij hivatalos bécsi útját megelőzően nyilatkozott az osztrák lapnak. Mint mondta nem olcsó és romantikus képzelgés, hogy békét teremt és helyreállítja Ukrajna területi egységét. Nagyon nehéz teljesíteni ezeket az ígéreteket, ám máris sikerült fontos lépéseket tenni a megoldás felé. Ezek közé sorolja a csapatszétválasztást, mert szerinte ahol ez megtörtént, ott hallgatnak a fegyverek és nincsenek áldozatok. Egy esetet kivéve.

A szakadárok ugyanis időnként tüzet nyitnak az ukrán állásokra, ám azokra nem adnak választ az ukrán oldalról, ami az elnök szerint komoly fejlemény. A másik fontos előrelépés a 140 ukrán szabadulása az orosz fogságból. Ezek az emberek mondták, hogy olyan civilekkel együtt ültek, akiket azért zártak börtönbe az oroszok, mert ukrán hazafiaknak tartják magukat.

A portál megjegyzi, hogy az ukrán elnök néhány hónapja még arról beszélt, hogy az elnöki terminusa végére megteremti a békét. Majd idén a függetlenség napi beszédében már azt hangoztatta, hogy hite szerint már ez év végére helyreáll a béke Ukrajnában.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!