A kistérségi egyesülések nem fognak a járástól függni

Az ukrán parlament második olvasatban elfogadta azt a törvénytervezetet, amely lehetővé teszi a kistérségek számára a járásoktól való anyagi függetlenséget, áll a bykvu.com hírében.

A tájékoztató szerint 287 képviselő támogatta a 3514 számú jogszabálytervezetet. Ez a dokumentum lehetővé teszi a községek, nagyközségek, városok számára, hogy költségvetésük ne függjön a járásoktól. A kormány által jóváhagyott 1470 kistérségi egyesülés 2021 januárjától áttérnek az állami költségvetéssel való közvetlen kapcsolattartásra. Ez a gyakorlatban azt jelenti majd, hogy a természetes személyek jövedelemadójának 60 százaléka, a helyi adók és illetékbevételek, jövedéki adók, a kommunális tulajdon használati díja, a közigazgatási szolgáltatások és egyéb hasonló dolgok képezik majd a kistérségek bevételi forrásait. Továbbá külön választódik a járások és a kistérségi egyesülések büdzséje, amelyben egyforma feltételeket biztosít a törvény a községi, nagyközségi és városi kistérségek költségvetési ellátottsága számára. A továbbiakban a járások vezetői sem közigazgatási sem anyagi téren nem gyakorolhatnak nyomást a kistérségekre.

A jogszabálytól azt remélik az ország vezetői, hogy segít megvalósítani a hatalom decentralizációját, áll az információban.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<