Brenzovics László marad a KMKSZ elnöke

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ismét bizalmat szavazott Brenzovics Laszlónak.

A szövetség szeptember 19-i, XXXI. közgyűlésén ismét a politikust választották meg vezetőjüknek.

Brenzovics László 2014 márciusától tölti be az elnöki tisztséget.

Brenzovics László az október 25-i önkormányzati választásokra reflektálva bejelentette: a KMKSZ támogatja Babják Zoltánt, Beregszász polgármesterét a következő választáson is. Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetséggel (UMDSZ) a korábban nagy jelentőséggel bíró eredményeket hozó együttműködés nem valósult meg, s a korábban a TV21 Ungvár csatornának adott interjúban a KMKSZ elnöke elmondta, a megyei listán fenntartják a helyeket az UMDSZ jelöltjeinek az utolsó pillanatig, amely most érkezett el. Péter Csaba és Rezes Károly elfogadták a KMKSZ felkérését, így a párt megyei listáján indulnak a választásokon.

A kárpátaljai magyar politikus összegezve a tavalyi elnök- és parlamenti választások eredményeit leszögezte: a változáshoz fűzött remények nem valósultak meg, tovább folynak a megalapozatlan perek a kárpátaljai magyarság ellen. Az ukrán–magyar kapcsolatban eddig nem tapasztalható javulás, azonban a jövő szerdai Szijjártó–Kuleba-találkozó újabb előrelépést jelenthet.

A beszámolót követően a közgyűlés meghallgatta és elfogadta a mandátumvizsgáló, az ellenőrző, valamint a fegyelmi bizottságok jelentéseit. Megemlékeztek az elmúlt esztendőben elhunyt tagtársakról, megköszönték a leköszönt alapszervezeti elnökök munkáját, és köszöntötték az újonnan megválasztottakat.

Ezután a tisztújításra került sor. Barta József, a KMKSZ alelnöke kortesbeszédében úgy fogalmazott, hogy „Amikor a viharos tengeren lévő hajó falát hullámok korbácsolják, s a fedélzeten még járvány is tombol, akkor a kormány mellett olyan kapitánynak kell lennie, aki tapasztalt, tekintélyes és bátor, így nemcsak azt tudja elérni, hogy a hajó a vízen maradjon, hanem azt is, hogy a cél felé haladjon, ő pedig Brenzovics László”. Ellenjelölt nem lévén a jelen lévő küldöttek nyílt szavazással, ellenszavazat nélkül választották a KMKSZ elnökévé az eddigi elnököt, alelnökké pedig Barta Józsefet és Gulácsy Gézát.


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!