Szigetet akart venni magának az olasz riviérán az ukrán mágnás fia

Több tehetős olasz családdal kötött üzletet az egyik leggazdagabb ukrán, az egykori parlamenti képviselő, Vjacseszlav Bohuszlajev fia, a Monte Carlóban élő Olekszandr Bohuszlajev – írja a 444.hu.

Az üzlet tárgya a Ligur-tengeren fekvő, a szárazföldtől csupán másfél kilométerre található Gallinara szigete volt. Viszont a magánkézben lévő sziget természetvédelmi terület, így az államnak elővásárlási joga van, amiről a vevő és az eladók is úgymond megfeledkeztek.

Miután kiderült az adás-vétel, elég nagy felháborodás lett a dologból. Egyrészt a sziget történelmi jelentősége miatt, másrészt mert sokan attól tartanak, az ukrán férfi építkezésekbe kezdene a természetvédelmi területen, annak ellenére, hogy ezt 1989 óta csak nagyon szigorú szabályok betartásával tehetné.

Az olasz állami hírügynökség most azt írja, a helyzet megoldódni látszik, igaz, tényleg az utolsó pillanatban léptek a hatóságok. Egy nappal a határidő előtt ugyanis benyújtották az igényüket az elővásárlási jog érvényesítésére, legalább a sziget egy részére, különös tekintettel a területén található kastélyra, melyet megnyitnának a látogatók előtt.

A formája alapján teknősre hasonlító Gallinara szigetét 1842-ig az egyház birtokolta, majd a hetvenes években adták el a cégnek, melynek liguriai és piemonti családok a tulajdonosai.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<