Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

Több mint kétszázan jelentkeztek a nemzetpolitikai államtitkárság Jó tanuló, jó sportoló című felhívására.

Az államtitkárság az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a pályázatra – amely a 2020 az erős magyar közösségek éve része – 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését.

A cél, hogy megtalálják és bemutassák azokat a külhoni fiatalokat, akik a tanulás mellett valamely sportágban is kiemelkedő teljesítményt értek el, ezáltal példaként szolgálhatnak saját közösségük és az összmagyarság számára.

A felhívásra 2020. augusztus 31-ig lehetett jelentkezni a kiváló tanulmányi átlag és kimagasló sporteredmények igazolásával. A pályázatra mind a hat külhoni régióból érkeztek jelentkezők:

Erdélyből 159, a Vajdaságból 40, a Felvidékről 36, Kárpátaljáról 8, Horvátországból és a Muravidékről pedig 2-2 pályázat, illetve jelölés érkezett.

A pályázók között a legnépszerűbb sportág a labdarúgás volt, de sokan jelentkeztek a sí, a tenisz, az atlétika, a jégkorong, az úszás és a karate területén elért kiváló eredményekkel is. A felhívásra 8 és 24 év közötti diákok pályáztak, a jelentkezők átlagéletkora 14 év.

Már tart a pályázatok értékelése, az év vége előtt eredményt hirdetnek. A legjobban szereplő jelentkezők – régiónként egy – megkapják Az év külhoni magyar jó tanulója, jó sportolója címet és fejenként 300 ezer forint összegű pénzjutalmat – közölték.

Forrás:
MTI, Fotó illusztráció

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!