Új Tisza-híddal és határátkelővel épül meg az M3-as utolsó szakasza

Az ukrán határig nyúló 23 kilométeres szakaszon négy külön szintű csomópont és két pihenőhely is létesül – olvashatjuk a magyarepitok.hu portálon.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kihirdette az M3-as autópálya Vásárosnamény-Beregdaróc szakaszának a tervezőjét. A Főmterv Mérnöki Tervező Zrt., az Utiber Közúti Beruházó Kft. és a Constreal Mérnöki Iroda Kft. és nyertes konzorciumának az alábbi feladatokat kell elvégeznie:

  • a Vásárosnaménynál létrejövő M3-M34 csomópont, illetve az ukrán határnál fekvő Beregdaróc közötti egy autópályává fejleszthető gyorsforgalmi út engedélyezési tervének elkészítése,
  • a szükséges építési engedélyek beszerzése.

Az új szakasz 23 kilométeren új nyomvonalon jön létre, a projektben az alábbi építmények is elkészülnek:

  • négy külön szintű csomópont,
  • egy kétoldali egyszerű pihenőhely,
  • egy határátkelő, lehetőség szerint színvonalas, komplex pihenőhely szolgáltatási szintjét elérő pihenés, várakozás biztosításával)
  • várhatóan 29 db műtárgy, köztük egy új, előreláthatóan 210 méter támaszközű Tisza-híd,
  • valamint a Vásárosnaményi Mérnökségi Telep kibővítésének megtervezése.

A szakasz kiépítésével az M3-as autópálya eléri teljes tervezett hosszát, a 307 kilométert.

Az M3-as az egy újonnan létesülő határátkelőhellyel fog csatlakozni Ukrajnához, ahogy ez mostani hirdetményből is kiderül.

A Beregdaróc-Beregdéda átkelő létrejöttéről még 2016-ban egyezett meg a két állam, az akkori sajtóhírek szerint a két fél azt tervezte, hogy a 4-es főúthoz tartozó záhonyi határátkelő helyett ide terelődik majd át a két ország közötti teherforgalom is.

Forrás:
magyarepitok.hu, Fotó illusztráció

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!