Megérkezett Kárpátaljára az ukrán államfő

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vezette küldöttség kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Kárpátaljára – közölte az Elnöki Iroda sajtószolgálatára hivatkozva csütörtökön este a KISZó.

Az Elnöki Iroda honlapján megjelent közlemény szerint Zelenszkij pénteki programja során megtekinti a felújítás alatt álló közúti határátkelőket, valamint ismertetik vele az Ungvári Nemzetközi Reptér rekonstrukciójának terveit. Az elnök felkeres egy felújítás alatt álló kórházat, továbbá szemügyre veszi hogyan haladnak a „Nagy építkezés” nevű kormányprogrammal Kárpátalján.

Az államfő jelenlétében bemutatják a régió fejlesztését szolgáló 2020-2027-es stratégiatervet. A tervek szerint Zelenszkij felkeres egy üzemet, találkozik a megye vezető vállalatainak képviselőivel. Ezen túlmenően az elnök ellátogat több idegenforgalmi vonzerőt jelentő műemlékhez – áll a közleményben.

Volodimir Zelenszkij Pozsonyból érkezett Ungvárra, ahol a szlovák elnökkel tárgyalt. Vitalij Glagola szabadúszó újságíró szerint az éjszakát a megyeszékhelyhez közeli Derenivska Kupil szállodakomplexumban tölti Alsószlatinán.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!