Légi katasztrófa: az egyetlen túlélő apja több légi balesetet is túlélt

Huszonhatra nőtt a lezuhant ukrán katonai repülőgép halálos áldozatainak száma, így csak egyetlen túlélő maradt – közölték katasztrófamentők miután befejezték a lezuhanás helye környékének átvizsgálását.

Az egyetlen túlélő Vjacseszlav Zolocsevszkij kadét édesapja szintén pilóta és több légi balesetet is túlélt már, erről ő maga beszélt a Szegodnya című ukrán napilap internetes kiadásának.

„Három légi katasztrófát éltem túl, az hogy a fiam is megmenekült ebben a szörnyű légi balesetben, azt jelenti, hogy az apja fia” – jegyezte meg a férfi, aki elmondta, hogy Vjacseszlav enyhe sérülésekkel úszta meg a katasztrófát.

„Mindenki azt mondják, hogy kiugrott a repülőből, de ez nem pontosan így történt. A zuhanás során kiesett a gépből. Azt is tudom, hogy megpróbálta megmenteni az egyik barátját, aki a repülőn volt”

– magyarázta a férfi.

A gép – amelyen héttagú személyzet és húsz kadét tartózkodott – Harkiv megyében csapódott a földbe, majd kigyulladt. A szerencsétlenség után közvetlenül két kadét maradt életben, egyikük azonban később a kórházban meghalt. A másik kadét agyrázkódást szenvedett és jelenleg nincs életveszélyben.

 


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!