Újabb ukrán ügyészt értek tetten kenőpénz elfogadásán

Dnyepropetrovszk megyében az SZBU nyomozói érték tetten kenőpénz elfogadása során a helyi ügyészi szervek egyik munkatársát. A golos.ua híre szerint az erről szóló információt az Ukrán Biztonsági Szolgálat helyi sajtószolgálata tette közzé facebook oldalán.

Mint megállapítást nyert, a korrupt ügyésztől egy nő kért segítséget, mert valaki rátette a kezét vidéki háztájijára, törvénytelenül elkobozta azt. Az ügyész azonban hálapénzt követelt a nőtől azért, hogy megindítsa a panasz kivizsgálását. A hírforrás nem nevezi meg az összeget, ami jelentős lehetett, mivel a megzsarolt panaszos feljelentette az illetőt. Az SZBU munkatársai a pénz átvételekor léptek közbe. Az ügyész ekkor megpróbált megszabadulni a bűnjeltől: a bankjegyköteget kidobta az ablakon. Ennek ellenére őrizetbe vették és megindították ellene a büntetőjogi eljárást.

A portál emlékeztet rá, hogy nem sokkal korábban az ukrán fővárosban is horogra akadt egy korrupt ügyész, aki a büntető eljárás leállítása fejében követelt kenőpénzt egy ügyféltől.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!