Kétszer is lebukott egy horrorkaraván romániai sofőrje az M3-as autópályán

A magyar rendőrök az M3-as autópályán vonták intézkedés alá azt a romániai sofőrt, aki az általa vezetett járműszerelvénnyel a megengedett legnagyobb össztömeget jelentősen meghaladva közlekedett – számolt be a police.hu.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály munkatársai szeptember 22-én 10 óra után az M3-as autópályán a Geleji pihenőhelynél, majd 16 óra előtt az M3-as, és M30-as számú autópálya csomópontjánál egy román tehergépkocsi vezetőjével szemben intézkedtek.

Az autó platóján egy tehergépkocsi, míg az utánfutón két személygépkocsi volt a rakomány. A sofőr által vezetett szerelvény súlya a megengedett legnagyobb össztömeget több mint nyolcszáz kilogrammal haladta meg. A tetten ért sofőr a járőrök az első esetben előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság – még aznap meghozott – elsőfokú határozatában a szabálysértőt négy hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és nyolcvanezer forint pénzbírsággal sújtotta.

A második alkalommal ugyanazt a sofőr szűrték ki a forgalomból a járőrök, és a Miskolci Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a hatóság – még aznap meghozott – elsőfokú határozatában a szabálysértőt tizenkét hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és százötvenezer forint pénzbírsággal sújtotta.

Forrás:
police.hu

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<