Nyereséget termelt a cég, ezért minden dolgozó kapott egy autót

A Luxurylaunches.com hírportál számolt be arról, hogy egy kínai acélipari vállalat több mint 4000 autót adott ajándékba a dolgozóinak pusztán azért, mert a cég profitcéljait sikerült elérniük, sőt meg is haladni. A kocsik mellé ráadásul a biztosítást is a cég fizeti öt éven át.

Az olyan megszokott jutalmazások, mint bónuszok, vagy a nyereségérdekeltség sok cégnél nem nagyon várhatók az idén a járvány miatt, de úgy tűnik, egy kínai vállalat valami olyasmivel is elő tudott rukkolni a globális koronavírus-járvány kellős közepén, amire békeidőben se nagyon lenne példa.
Egy kínai acélgyártó, a Jiangxi West Dajiu Iron & Steel Corporation olyan komoly nyereséget ért el, hogy 4116 alkalmazottja mindegyikét megajándékozta egy vadonatúj autóval, mivel a profitcélokat már ötödik éve sikerült túlszárnyalniuk. Ezt a sikert egy nagyszabású, október 1-jén szervezett esemény keretében ünnepelték meg, ahol a vezetőség különleges módon kívánta megköszönni a munkatársak fáradozását, ezért döntöttek úgy, hogy mindenkinek adnak egy autót. Az ünnepségen 2933 Jiangling Ford Territory-t és 1183 FAW-Volkswagen Magotant osztottak ki.
A cég valóban bőséges nyereséget termelhetett, hiszen 500 millió jüanba (átszámítva 22,5 milliárd forintba) kerültek az autók – bár a hír nem szól arról, hogy esetleg lízingelték-e. Mindenesetre az biztos, hogy a cég kiadásai még ennél is nagyobbak lesznek, a társaság bejelentette ugyanis, hogy kifizeti a rendszám díját, öt évnyi gépjármű-biztosítás díját, továbbá a járműadót.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!