Valami hatalmas dolgot találtak a Loch Ness tó mélyén

Több mint tíz méter hosszú, rejtélyes dolgot érzékelt egy turistahajó szonárja a Loch Ness tó mélyén. Egy szakértő szerint a felvétel hiteles, kétli azonban, hogy a műszer a híres szörnyet észlelte volna.

A skóciai Loch Ness tóban élő Nessie legendája már sok száz éve foglalkoztatja az embereket, a tudományos élet képviselői azonban erősen szkeptikusak, és nem hisznek a mitikus lény létezésében. Az elmúlt évtizedekben rengeteg fotó készült az állítólagos lényről, ezek túlnyomó többségéről azonban kiderült, hogy közönséges hamisítvány.
A turistahajót birtokló cég vezetője, Ronald Mackenzie elmondta, hogy az anomália több mint tíz méter hosszú volt, és 170 méter mélységben érzékelték egészen tíz másodpercig.
A felvételt megmutatták egy szakértőnek, Craig Wallace-nak is, aki szerint a szonárkép teljesen hiteles, ő azonban azt gyanítja, egy termetesebb tokhalat, vagy egy kisebb halrajt érzékelt a műszer.
Az új-zélandi Otagói Egyetem kutatója, dr. Neil Gemmell néhány éve DNS-mintákat vett a tóból, és azt állapította meg, hogy abban angolnák élnek.
Ezt később búvárok is megerősítették, akik meglepően nagy angolnákkal találkoztak a vízben. Érdekesség, hogy a tóból vett DNS-minták 20 százalékának eredetére nincs magyarázat, Gemell szerint ugyanakkor valószínűtlen, hogy ezek egy hüllőszerű szörnytől származnának.

Forrás:

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!