Valakinek gyilkolni is szabad?

Július 23-án adtunk hírt egy tragikus közlekedési balesetről, amely az ugocsai Batáron történt. Egy Toyota Land Cruiser és egy motorkerékpár ütközött. Utóbbi vezetője a helyszínen életét vesztette. Az elhunyt 18 éves volt, aki előtt ott állt az egész élet. A sors és a községben lakó Udud János, aki mellesleg járási képviselő, azonban tragikus véget vetett a fiatal életnek.

A fiatalember édesapja, Szabó János keserű tartalmú panaszos levélben fordult szerkesztőségünkhöz, mert mint írja, a fia haláláért felelős személy mindent elkövet, hogy megússza a büntetést. Nekik, a szülőknek pedig naponta tapasztalni, látniuk kell, hogy a velük egyazon utcában lakó Udud János vígan éli a világát.

„A baleset utáni napokban Udud János többször is próbálkozott azzal, hogy közös ismerősöket küldözgetett mihozzánk, amivel azt akarta elérni, hogy el szeretné ezt az ügyet rendezni azzal, hogy pénzt ajánlott fel, hogy fogadjuk el, s ez által a családot a mocskos pénzével akarta megvesztegetni.
Azt üzente, hogy inkább vegyük el a pénzt mintsem, hogy majd az ügyvédeknek és a bíráknak fizessen. Az egész család persze ezt elutasította, mivel biztosan nem fog elvenni egy kopeket sem a gyilkostól”

– áll a levélben.

A panaszos levél írója kifogásolja, hogy az ügyben semmilyen előrelépés nem történik. Illetve, ami történik, az a vétkes bűne alóli felmentésére irányul. A tragédia dolgában Ungváron folyik a vizsgálat. A nyomozást folytató Jurij Mikulec is a megyeszékhelyről volt kirendelve még a tragédia napján. Próbáltunk vele telefonon kapcsolatba lépni, sajnos sikertelenül. A panaszos azonban közölte szerkesztőségünkkel az üggyel kapcsolatos ismereteit:

„Rendelkezésemre áll a Nagyszőlősi klinikán kiállított eredeti haláleset, mely szerint: motorbaleset következtében az elhunytnak nagy mértékű koponya és agy sérülés okozta a halálát (a cikk végén olvasható szerk.)”.

Szabó János mellékelte is a halotti bizonyítványról készült felvételt. Ám mint írja, különös dolog történt. A napokban felhívta őt a detektív, és fura dolgokról beszélt. Elmondta, hogy időközben fia gyilkosának ügyvédje benyújtott a hatósághoz egy másik halotti bizonyítványt, amelyben egészen más áll, mint az eredeti dokumentumban.

„… hogy honnan honnét nem, benyújtottak a bíróságra egy olyan hamis halálesetet, amely arra utal, hogy a fiam halálát nem a baleset okozta, hanem valamilyen betegség(elpattant egy ér az agyában stb. ), amivel ki akarják zárni azt, hogy fiam halálát Udud János Batári lakos, nagyszőlősi járási képviselő okozta”

– írja a panaszos. Majd így folytatja:

„Nagyon letört lelkiállapotban, kilátástalan helyzetben vagyunk. Nincs támogatónk.
Kérjük az önök segítségét, a magam és családom nevében, hogy segítsenek az üggyel kapcsolatban, hogy a többszörös halálos balesetet okozó Udud Jánost vonják felelősségre, és kapja meg a méltó büntetését”.

Magunk részéről bízunk abban, hogy az igazság győzni fog.

Forrás:
Olvasói levél

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!